"Am vazut in direct cine si ce pozitie are vizavi de un proces privind votarea unui guvern proeuropean. Lipsa de cvorum nu ne-a permis sa prezentam programul de guvernare. Prin acest exercitiu, mandatul meu a fost finalizat", a declarat Ion Sturza, scrie Mediafax.

Sedinta speciala a Parlamentului Republicii Moldova pentru votul in cazul Guvernului premierului Ion Sturza a fost suspendata, din cauza lipsei cvorumului. Parlamentul de la Chisinau urma sa acorde luni votul in cazul Cabinetului propus de premierul Ion Sturza. Insa, potrivit Unimedia, la sedinta speciala au venit doar 47 de parlamentari din totalul de 101.

"Voi avea acum o intalnire cu presedintele Nicolae Timofti unde, simbolic spus, voi preda mandatul. Eu am mizat ca va fi cvorum. Am considerat ca deputatii trebuie sa-si indeplineasca functiile", a declarat Sturza.

"Va promit ca discursul meu care urma sa fie spus in Parlament va fi public. Voi continua sa colaborez cu societatea civila si mass-media in aceeasi formula de maxima deschidere. Astazi am fost surprins sa-l vad pe domnul Marian Lupu in sala. Absenta unor deputati din Partidul Democrat a fost regizata. Am o intalnire cu domnul presedinte, dupa care imi voi continua viata de cetatean. De la tribuna centrala a Parlamentului astazi, cobor in strada", a adaugat Sturza.