S-au inregistrat cresteri in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Sud-Est (+598 autorizatii), Nord-Est (+452), Nord - Vest (+274), Sud-Muntenia (+256), Vest (+37) si Sud-Vest Oltenia (+15).

Scaderi ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale au fost in regiunile de dezvoltare Centru (-211 autorizatii) si Bucuresti-Ilfov (-171)", se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS) pentru primele 11 luni din anul trecut.

In noiembrie, au fost eliberate 2.963 de autorizatii, cu 1,5% mai putine decat in octombrie. Dintre acestea, 55,3% au fost acordate in zona rurala.
Distributia in profil regional evidentiaza o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in aproape toate regiunile de dezvoltare, cele mai semnificative inregistrandu-se in Nord-Vest (-90 autorizatii), Sud-Muntenia (-72), Sud-Est (-65) si Nord-Est (-61).

Pe de alta parte, in regiunea de dezvoltare Bucuresti-Ilfov au fost eliberate cu 58 de autorizatii mai mult.
Comparativ cu aceeasi luna a anului anterior, s-a remarcat o crestere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale reflectata in regiunile Sud-Est (+32 autorizatii), Nord-Est (+23) si Centru (+7).
Scaderi s-au inregistrat in regiunile Vest (-48 autorizatii), Sud-Muntenia (-27), Nord-Vest (-7) si Sud-Vest Oltenia (-2).