Un barbat inarmat cu un cutit si o centura exploziva a fost impuscat mortal de fortele de ordine din Paris, dupa ce a incercat sa atace joi un sediu al politiei franceze situat in arondismentul al XVIII-lea, invocand un atac in numele lui Allah, relateaza Le Figaro in editia online.

Este stare de alerta in arondismentul 18 din Paris, unde un barbat a fost impuscat mortal dupa ce a incercat sa intre intr-o sectie de politie. Potrivit unei surse din cadrul politiei, mai multi martori l-au auzit pe atacator strigand "Allah e mare", in timp ce incerca sa atace un politist de la receptia cladirii, noteaza Mediafax.

Un martor a declarat pentru AFP ca au fost trase doua sau trei focuri de arma pe strada Goutte d'Or, care a fost inchisa de politie. Intr-o fotografie publicata pe Twitter de un jurnalist al publicatiei New York Times, se poate vedea un barbat zacand la pamant, in fata cladirii.

Presa franceza a relatat ca a existat un schimb de focuri, iar atacatorul a fost lichidat. Intreaga zona a fost incercuita de fortele de securitate, care incearca sa afle daca barbatul avea si complici, noteaza Digi24. Publicatia Le Parisien anunta ca suspectul purta o centura cu explozibili, iar in fotografiile de la fata locului se vede un robot pentru detonarea controlata a bombelor.

Martorii au povestit ca barbatul striga „Allah este mare”, in timp ce incerca sa intre cu forta in comisariat. Politia le-a recomandat celor care locuiesc in zona sa ramana in case si sa tina ferestrele inchise. Ca masura de precautie, doua scoli din apropiere au fost inchise. Atacul s-a produs la putin timp dupa ceremonia de comemorare a unui an de la atacul de la Charlie Hebdo, ceremonie la care a participat si presedintele Francois Hollande.

Sursa foto: BlackMac / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri