Cel putin 20 de persoane, intre care si copii, au fost ranite sambata intr-o explozie produsa la o cafenea din centrul Chisinaului, fiind transportate cu arsuri si intoxicatii la spital, relateaza Jurnal de Chisinau in editia electronica.

Un incendiu a izbucnit la o cafenea cu doua etaje din apropierea Pietei Centrale, pe bulevardul Stefan cel Mare, dupa ce intr-o incapere a explodat o butelie de gaz, informeaza Mediafax.

Publicatia Unimedia scrie ca explozia a avut loc in localul "La Soacra", din centrul Chisinaului.

"Apelul la pompieri a parvenit la ora 13.24. In stingerea incendiului au fost implicate trei autospeciale. Incendiul a izbucnit intr-un local cu doua niveluri", a declarat ofiterul de presa al Serviciului de Protectie Civila si Situatii Exceptionale, Diana Turcanu.

"Noua ambulante s-au deplasat la fața locului. In total au avut de suferit 20 de persoane, printre care si copii. Majoritatea au suferit arsuri", a precizat Petru Cravet, purtatorul de cuvant al Institutului de Medicina Urgenta, citat de site-ul Unimedia.info.

Incendiul, care a cuprins in total 55 metri patrați din bucataria si salonul localului, a fost localizat in 15 minute, fiind salvat restul cladirii. Serviciul pentru Situatii Exceptionale a demarat o ancheta pentru a stabili circumstantele producerii incendiului si cauza exacta a declansarii exploziei.

Purtatorul de cuvant al Institutului de Medicina Urgenta, Petru Cravet, a declarat pentru IPN ca a fost solicitat ajutorul mai multor institutii pentru internarea persoanelor afectate.

"La institutia noastra a fost spitalizata o femeie in varsta de 35 de ani in stare critica, cu arsuri ale cailor respiratorii, care se afla in sectia de reanimare. Conform medicului coordonator, celelalte persoane afectate au fost transporate la Centrul de Combustie, Spitalul Nr. 1 de Copii si Institutul Mamei si Copilului", a mentionat Petru Cravet.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri