Presedintele Trezoreriei Statelor Unite, Henry Paulson, a facut o avertizare privind pericolul creditelor si debitelor iresponsabile, informeaza Rompres. In opinia acestuia, trebuie prevenita creditarea tarilor care au datorii mari si sunt insolvabile.

"Avem nevoie de o structura adecvata care sa previna o noua crestere a pericolului dat de creditele riscante", a adaugat Paulson. Declaratia a fost facuta la summitul anual al Bancii Mondiale si al Fondului Monetar International de la Singapore, in cadrul comitetului de dezvoltare al FMI, intalnire preliminara summitului din perioada 19-20 septembrie al FMI din acelasi loc.

"Avem nevoie de stimulente efective sau de pedepse pentru a impiedica creditele sau imprumuturile iresponsabile", a mai precizat presedintele Trezoreriei SUA.

Daca Paulson nu a numit o tara anume, Banca Mondiala si-a exprimat ingrijorarea in privinta cresterii recente a numarului de imprumuturi pe care China le-a acordat unor tari africane, mai ales pentru proiecte care nu au nici o legatura cu dezvoltarea economica.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »