OTP Bank vrea sa preia Diners Club Adriatic pentru 100 milioane euro

Banca ungara OTP a anuntat vineri intentia de preluare a 100% din capitalul companiei de servicii pentru card-uri croata Diners Club Adriatic (DCA), tranzactiei evaluata la circa 100 milioane euro, a aratat analistul bancii de invetitii Wood&Company, Jiri Stanik.

"Estimam valoarea tranzactiei Diners Club in jurul valorii de 100 milioane euro, ceva ce OTP poate acoperi fara majorare de capital", a declarat citat de NewsIn, Stanik. Tranzactia a fost tratata dintr-o perspectiva "neutra" de analitul bancii de investitii. "Ne place ideea ca OTP isi intareste pozitia pe pietele unde banca este relativ slaba (cum ar fi Croatia, unde detine o cota de piata de 3-4%), desi ne trebuie mai multe informatii pentru a ne forma o parere mai larga asupra tintei", a continuat Stanik.

DCA a emis aproximativ 440.000 carti de credit din 1992 si are o cota de piata de circa 30% din piata croata, evaluata la circa 1,5 milioane carduri de credit. Activele companiei erau de 13 milioane euro la sfarsitul anului 2005, iar profitul inainte de impozitare era de 8,5 milioane euro. Preluarea are ca auditor pe PriceWaterhouseCoopers si consultant legal pe Porobija & Porobija.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri