Energia produsa din surse regenerabile incepe sa fie utilizata in tot mai multe state din lume. Potrivit blogului Bancii Mondiale, sase state se numara printre noii campioni ai energiei verzi.

Pe langa faptul ca utilizarea ei inseamna mai putine tone de CO2 aruncate in atmosfera, tot mai multe familii incep sa aiba acces la electricitate. Potrivit blogului Bancii Mondiale, sase state din lume se numara printre noii campioni ai energiei verzi.

Marocul va deveni o megaputere fotovolatica odata ce isi va pune in functiune un urias parc de generare a energiei solare la marginea desertului Sahara. Odata finalizat, acest parc va putea livra electricitate pentru peste 1 milion de locuitori din statul african. Totodata, Marocul, stat net importator de energie, va putea sa isi reduca dependenta de combustibilii fosili cu 2,5 milioane tone de petrol.

Bangladesul se pozitioneaza ca tara cu cea mai mare expansiune a energiei solare din lume. Aproximativ 3,5 milioane dintre cei 18 milioane de cetateni ai acestei tari sunt alimentati cu energie fotovoltaica.

Chinezii au in plan sa acopere acoperisurile a 800 de scoli cu panouri solare, care vor avea o capacitate instalata de 100 MW.

Citeste si:
NEPI va construi proiecte rezidentiale in 5 orase din Romania
NEPI Rockcastle va construi...

Autoritatile mexicane au distribuit gratuit aproape 23 milioane de becuri ecologice, care au ajuns la 5,5 milioane de familii din acest stat. Efectul acestei miscari se traduce printr-o reducere cu 18% a valorii facturilor la electricitate, precum si scaderea emisiilor de CO2 cu 1,4 milioane de tone pe an.

Potrivit unui studiu derulat in 12 tari, potentialul Tanzaniei in domeniul generarii de energie fotovoltaica si eoliana este „imens”. In materie de energie solara, aceasta tara concureaza Spania, iar in ce priveste energie eoliana, potentialul Tanzania il depaseste pe cel al statulului american California.

Investitori privati din Turcia au instalat, din 2001 incoace, 16.000 MW in centrale hidroelectrice, eoliene, geotermale si alte surse regenerabile de energie. In prezent, investitiile private in sectorul producerii de energie verde se inmultesc, sustinute si de proiecte derulate de BERD, IFC si Banca Mondiala.

Citeste si:
Nokian a inaugurat o noua fabrica. Va produce 4 MIL. anvelope anual
Nokian a inaugurat o noua...

Sursa foto: jaroslava V_Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Ce inseamna promovarea bursei pentru micii investitori din piata?