Cel putin cinci persoane au fost ucise si alte 36 ranite, joi dimineata, intr-un atentat cu masina-capcana care a vizat o sectie de politie din sud-estul Turciei, relateaza presa locala, citata de BBC News Online.

O femeie si un copil s-ar afla printre persoanele decedate. Echipele de interventie cauta eventuali supravietuitori printre daramaturi, la locul exploziei din districtul Cinar, in provincia Diyarbakir , conform Mediafax.

Atentatul nu a fost revendicat pana in prezent, dar autoritatile turce au acuzat militantii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care sunt activi in provincia majoritar kurda.

Bomba a fost detonata la intrarea in sectia de politie, dar a avariat si cladiri rezidentiale din apropiere, relateaza presa turca.

In urma deflagratiei, atacatorii au lansat rachete asupra sectiei de politie.
Confruntari intre separatistii PKK si armata turca au mai avut loc in ultimele luni in provincia Diyarbakir.

Anul trecut, orasul Diyarbakir si mai multe zone din sud-est au fost plasate sub restrictii de circulatie, in cadrul unei operatiuni de securitate care a urmat unui atac cu bomba soldat cu moartea a 16 militari si unei ambuscade a rebelilor in care au murit 14 politisti.

Armistitiul intre fortele turce si PKK a incetat in iulie, iar aviatia turca bombardeaza de atunci baze ale militantilor kurzi din nordul Irakului si din Siria.

Sursa foto: bibiphoto / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri