Proiectul de fuziune intre grupurile Gaz de France si Suez este un \"proiect bun\", a afirmat luni presedintele francez Jacques Chirac, subliniand ca \"altul mai bun nu exista\", informeaza NewsIn
"In orice caz, acest proiect este conform cu interesele noastre", a afirmat presedintele Frantei intr-un interviu acordat postului de radio privat Europe-1. "Este un proiect economic care mi se pare a fi necesar", a explicat acesta explicand ca Franta are nevoie de un "pol major in ceea ce priveste productia de gaze naturale", la fel cum este si cazul energiei nucleare ( grupul Areva), productiei de petrol (grupul Total) si energiei electrice (compania EDF).

Chirac a sfatuit responsabilii politici "sa fie constienti ca acest sector nu poate fi ignorat in mod sistematic". Proiectul de fuziune intre GDF si Suez a fost anuntat in februarie de primul ministru francez, Dominique de Villepin, ca masura de prevedere impotriva unei eventuale preluari a grupului Suez de catre compania germana de electricitate E.ON.

Intentia este de a crea principalul grup producator de gaze naturale european si al cincilea producator de electricitate continental. seful guvernului Italian, Romano Prodi, a estimat in cursul saptamanii trecute ca acest proiect este "asimetric" si ca nu este acceptabil din punct de vedere politic.

Cele doua grupuri, Suez si Gaz de France, au timp pana pe data de 20 septembrie pentru a propune Comisiei Europene o serie de "remedii" (cesiuni, licitatii) care ar linisti organul executiv al Uniunii europene care examineaza posibilele incalcari ale regimului concurential generate de eventuala fuziune
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri