Presedintele Partidului Socialistilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, a anuntat ca formatiunea sa nu il va sustine pe Ion Paduraru in functia de prim-ministru, precizand ca acest pas duce tara spre alegeri parlamentare anticipate, relateaza Unimedia.info.

"Pozitia socialistilor ramane ferma. Noi nu vom sustine niciun candidat in actualul Legislativ. Noi consideram ca doar alegerile parlamentare anticipate sunt o solutie viabila pentru Republica Moldova la aceasta etapa", a mai declarat acesta, cu ocazia ceremoniei de depunere de flori la bustul poetului Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor , conform Mediafax.

Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a desemnat joi prim-ministru pe Ion Paduraru, actualul sef al Administratiei prezidentiale. "Am semnat decretul privind desemnarea candidatului in functia de prim-ministru, acesta fiind domnul Ion Paduraru", a transmis presedintele Nicolae Timofti.

De profesie jurist, Ion Paduraru, in varsta de 54 de ani, a fost decan al Baroului de Avocati Chisinau.
Paduraru a detinut functia de ministru al Justitiei in Cabinetul premierului Ion Sturza, in perioada martie - noiembrie 1999.
Ion Paduraru s-a nascut pe 18 ianuarie 1961 in satul Tiplestesti, raionul Singerei, din Republica Moldova. Este casatorit si are doi copii.

Citeste si:
Dan Barna vrea alegeri parlamentare anticipate, odata cu localele
Dan Barna spune ca daca va...

Sursa foto: Alexandru Nika / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
OTP Group anunta finalizarea achizitiei Mobiasbanca