Parlamentul Federal al Germaniei a aprobat, joi, un plan care va oferi refugiatilor carti de identitate conectate la un sistem de date centralizat, relateaza Deutsche Welle in pagina online.

Refugiatii din Germania vor primi, in conformitatea cu noua lege, carti de identitate ce vor contine informatii precum amprente si tara de origine, aceste date putand fi accesate de agentiile guvernamentale germane prin intermediul unui sistem centralizat, conform Mediafax.

Noua lege are rolul de a permite autoritatilor sa ii poata urmari pe cei care pastrund pe teritoriul celor mai populate state din UE, dupa ce, in 2015, aproximativ 1,1, milione de refugiati au ajuns in blocul comunitar.Legislatia a fost anterior aprobata de cabinetul cancelarului german Angela Merkel.

Incepand cu luna februarie, refugiatii inregistrati in Germania vor putea primi un card de identitate continand toate informatiile necesare unei cereri de azil, potrivit oficialilor. Documentele vor include informatii precum amprente, tara de origine, date de contact, starea de sanatate si calificari.Noul sistem ar putea fi implementat in totalitate pana in vara, permitand agentiilor guvernamentale sa acceseze sistemul centralizat.

Aceasta initiativa a fost lansata in urma unor critici privind sistemul descentralizat al Germaniei, care le-a permis unor imigranti sa isi falsifice identitatea sau sa se inregistreze de mai multe ori.

Decizie istorica in UE:...
Citeste si: Mai multe articole de unica folosinta din plastic, interzise de UE

Intre timp, ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble, a spus ca partenerii UE ar trebui sa ofere mai multe fonduri pentru ca blocul sa poata face fata fluxului de imigranti care vin din tarile afectate de razboi, descriind acesta responsabilitate ca "datoria numarul unu a Europei".

Fondurile sunt necesare "pentru o diminuare a miscarii refugiatilor si pentru o sustinere cooperanta a regiunilor noastre vecine", a declarat Schaeuble. "Avem nevoie de mai multe fonduri pentru stabilizarea regiunii din Orientul Mijlociu", a adaugat el.

Jumatate dintre refugiatii care au ajuns in Germania intre anii 2008 si 2012 au locuri de munca adecvate, in timp ce un sfert dintre acestia isi cauta de lucru.

Germania a aprobat...
Citeste si: Germania a aprobat transportul cu trotinete electrice. Iata conditiile

Sursa foto: Prazis / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Ambasadorul la Berlin, despre luptele cu BEC pentru votul diasporei