Actiunile marilor companii asiatice au atins luni cel mai scazut nivel dupa 2011, dupa date economice sub asteptari din Statele Unite si declinul masiv al preturilor petrolului, care au accentuat temerile legate de incetinirea economiei globale, transmite Reuters.

Indicele MSCI pentru actiunile din regiunea Asia-Pacific, cu exceptia Japoniei, a atins cel mai redus nivel dupa octombrie 2011, fiind cotat ulterior in declin cu 0,5% , Mediafax.

Indicele Nikkei a coborat cu pana la 2,8%, la minimul ultimului an. Nikkei a scazut cu 20% de la un varf atins in iunie 2015.Indicele Shanghai Composite a scazut pe parcursul sedintei, revenind ulterior la o crestere de 0,4%.

"Iranul poate vinde cat petrol vrea, oricui doreste, la orice pret", a declarat Richard Nephew, director de programe pentru economie, sanctiuni si energie la Centrul pentru Politica Globala in Energie al Universitatii Columbia.

In SUA, vanzarile de retail au scazut in decembrie, iar productia industriala s-a diminuat pentru a treia luna consecutiv, indicand ca avansul economic a incetinit puternic in trimestrul patru.In urma acestor date, Rezerva Federala din Atlanta anticipeaza ca economia americana va inregistra o crestere de 0,6% in trimestrul patru, fata de 2% in trimestrul trei.

Ridicarea sanctiunilor occidentale impuse Iranului a accentuat declinul cotatiilor petrolului.La bursa din New York, petrolul cu livrare in februarie este cotat in scadere cu 1,9%, dupa ce a coborat cu pana la 2,5%, la 28,67 dolari pe baril, pe platforma electronica Globex.
Pretul titeiului Brent, de referinta la Londra, a coborat cu pana la 2,7%, la 28,14 dolari pe baril, iar in timpul noptii a atins 27,67 dolari pe baril

Sursa foto: Shutterstock / Financial Chart

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri