Iranul a denuntat luni noile sanctiuni impuse de Statele Unite pentru programul sau de rachete balistice, apreciind ca acestea nu au legitimitate, relateaza BBC News online.

Noile sanctiuni, impuse in urma unui test balistic efectuat recent de Iran, impiedica 11 entitati si persoane - acuzate de implicare in programul balistic iranian - sa foloseasca sistemul bancar american , conform Mediafax.

Aceasta decizie a fost anuntata la doar o zi dupa ce sanctiuni internationale impuse Iranului au fost ridicate in cadrul unui acord asupra dosarului nuclear, menit sa impiedice Republica islamica sa se doteze cu bomba atomica.

Iranul a testat in octombrie o racheta balistica ghidata, de precizie - capabila sa poarte un focos nuclear -, incalcand un embargo impus de ONU.

"Programul de rachete al Iranului nu a fost niciodata menit sa permita transportarea de focoase nucleare", a declarat luni un purtator de cuvant al Ministerului iranian de Externe, Hossein Jaber Ansari.

"Sanctiunile Statelor Unite impotriva programului de rachete balistice al Iranului nu au nicio legitimitate legala sau morala", a adaugat el."America vinde armament in valoare de zeci de miliarde de dolari anual tarilor din regiune. Aceste arme sunt folosite la crime de razboi impotriva palestinienilor, libanezilor si, mai recent, a cetatenilor yemeniti", a mai spus Ansari.

Ministrul iranian al Apararii, Hossein Dehghan, a apreciat ca noile sanctiuni impuse de SUA nu vor avea niciun efect. "O vom dovedi in practica dezvaluind noi rezultate in domeniul rachetelor", a declarat el pentru agentia Fars."Orice actiune va fi urmata de reactie", a avertizat duminica, la randul sau, presedintele Iranului, Hassan Rouhani.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri