Primii refugiati sirieni au ajuns, marti, in Islanda, din Liban, fiind intampinati pe aeroport de premierul islandez, Sigmundur Davio Gunnlaugsson, informeaza agentia de presa AFP.

Primele sase familii de refugiati sirieni au fost transferate in Islanda dintr-o tabara de imigranti a Crucii Rosii din Liban. Sigmundur Davio Gunnlaugsson, seful Guvernului islandez, le-a urat bun-venit si sedere placuta in Islanda , conform Mediafax.

Cei 35 de refugiati vor fi gazduiti in trei orase din Irlanda, Akureyri (nord), Kopavogur si Hafnarfjordur, in apropiere de capitala Reykjavik, in baza initiativei europene de a repartiza refugiatii sirieni din Europa care au emigrat din cauza razboiului civil din tara, desi Islanda nu este membru UE.

"Vor fi depuse toate eforturile pentru a ajuta refugiatii sa-si construiasca o viata noua in Islanda si sa se adapteze la conditiile de trai de aici, inainte de a fi parte activa a societatii islandeze", a explicat Guvernul islandez.

Alte patru familii trebuie sa ajunga ulterior, iar altii carora li s-a propus sa fie repartizati in Islanda au refuzat respectiva oferta, a precizat Ministerul Afacerilor Sociale.

Potrivit statisticilor la nivel national, doar 21 de sirieni au imigrat in Islanda in perioada 2011-2014, odata cu izbucnirea razboiului civil din tara.
Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 250.000 de morti.

Sursa foto: Prazis / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri