Ministri de Interne ai unor state UE se vor intalni luni, la Amsterdam, pentru a discuta modalitati de extindere a verificarilor la frontierele din interiorul Spatiului Schengen, anunta un purtator de cuvant al Comisiei Europene citat de site-ul agentiei Reuters.

Ministrii de Interne ai unor state UE vor participa luni, la Amsterdam, la o reuniune informala pe tema masurilor de securizare a Spatiului Schengen, in contextul crizei imigratiei , conform Mediafax.

In cazul unor amenintari grave si persistente asupra frontierelor externe ale Spatiului Schengen, Comisia Europeana poate propune activarea articolului care prevede posibilitatea reintroducerii controalelor la frontiere timp de doi ani.

"Nu am lansat inca acest mecanism..., dar aceasta posibilitate exista, o avem la dispozitie, iar, daca va fi nevoie, Comisia Europeana este pregatita sa o foloseasca", a declarat un purtator de cuvant al Executivului UE citat de Reuters.

"Deocamdata, nu suntem in situatia de a activa aceasta clauza. Dar ministrii de Interne ai statelor UE vor avea luni, la Amsterdam, oportunitatea de a discuta acest lucru; pe agenda figureaza masuri care trebuie luate sau care vor trebui luate", a explicat reprezentantul Comisiei Europene.

Sursa foto: Pincasso / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Austria vrea excluderea Greciei din Schengen