Statele Unite si Turcia sunt pregatite pentru o "solutie militara" impotriva retelei teroriste Stat Islamic, in Siria, daca Administratia Bashar al-Assad si opozitia nu vor ajunge la un acord cu ocazia conferintei de la Geneva, afirma vicepresedintele american, Joseph Biden, potrivit Mediafax.

"Stim ca va fi bine sa se ajunga la o solutie politica, dar, daca acest lucru nu va fi posibil, suntem pregatiti sa aplicam o solutie militara pentru distrugerea retelei teroriste Daesh" (Stat Islamic), a declarat Joseph Biden, la Istanbul, dupa intrevederea cu premierul Ahmet Davutoglu.

Un alt oficial american a explicat, potrivit Fox News, ca Joseph Biden se refera la o solutie militara pentru eliminarea organizatiei teroriste Stat Islamic, nu pentru intregul conflict sirian. Insa Biden a precizat ca a discutat cu Davutoglu si despre modalitati de sustinere a insurgentilor sunniti moderati care lupta pentru inlaturarea regimului Bashar al-Assad.

Urmatoarea runda de negocieri intre opozitia siriana si reprezentantii presedintelui Bashar al-Assad va incepe luni, la Geneva. Siria se confrunta, de cinci ani, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 250.000 de morti.

Sursa foto: Drop of Light/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri