Directorul de media, Katie Jacobs Stanton, seful pentru produse, Kevin Weil, directorul diviziei de inginerie, Alex Roetter, si directorul pentru resurse umane, Brian "Skip" Schipper, vor parasi compania, a aratat Dorsey , conform Mediafax.

Dorsey a apreciat activitatea celor patru directori si a spus ca este trist sa faca acest anunt.Actiunile Twitter au scazut cu aproape 50% de la revenirea lui Dorsey in functia de director general, in iulie, si sunt tranzactionate in prezent sub pretul ofertei publice initiale, din cauza ingrijorarii investitorilor ca numarul utilizatorilor nu a crescut semnificativ, in pofida produselor noi lansate.

Duminica seara, Jason Toff, care conduce serviciul de streaming video al Twitter, Vine, a scris la randul sau pe reteaua de socializare ca va pleca pentru a lucra la Google, in domeniul realitatii virtuale.

In octombrie, la anuntarea rezultatelor financiare, Dorsey a vorbit despre angajari si investitii in talente, precum si despre necesitatea unei "regandiri indraznete".Twitter ar putea anunta luni si alte schimbari in conducere, inclusiv recrutarea unui nou director de marketing, potrivit unei persoane apropiate situatiei.
Compania va anunta in curand doi noi membri in conducere, a precizat sursa.Dorsey a aratat ca directorul operational Adam Bain va prelua responsabilitati suplimentare, in urma plecarilor.Directorul tehnic Adam Messinger se va ocupa de echipa de inginerie.

Citeste si:

Weil, Stanton, Schipper si Roetter sunt directorii cu rangul cel mai inalt care pleca din companie, in ultimele luni, dar mai multi alti sefi ai Twitter au facut deja acest lucru, de la revenirea co-fondatorului Dorsey, in iulie.

Dorsey, care este si director general al companiei Square, furnizor de tehnologie destinata serviciilor financare, trebuie sa prezinte un plan de schimbare a strategiei Twitter.

Twitter are usor peste 300 de milioane de utilizatori si a inregistrat in 2015 cea mai lenta crestere a numarului acestora, fiind eclipsata de serviciul foto Instagram al Facebook, care a depasit anul trecut 400 de milioane de utilizatori.

De la revenirea sa ca CEO, Dorsey a lansat Moments, un produs care arata cele mai bune tweet-uri si continuturi ale Twitter, a concediat 300 de angajati si l-a angajat pe Omid Kordestani, fost director al Google, ca presedinte executiv.

Sursa foto: GaudiLab / Shutterstock