JPMorgan Chase va plati aproape 2,5 miliarde de dolari pentru inchiederea unora dintre cele mai dificile litigii legate de criza financiara din 2008, relateaza Financial Times, preluat de Mediafax.

Compania de asigurari Ambac a anuntat marti dimineata ca va primi aproape 1 miliard de dolari din partea JPMorgan Chase, pentru inchiderea unui proces legat de vanzarea de instrumente financiare garantate prin ipoteci.

Informatia a aparut la cateva ore dupa ce documente depuse in justitie au aratat ca JPMorgan Chase va plati 1,42 miliarde de dolari pentru inchiderea ultimelor litigii referitoare la active ale fostei banci Lehman Brothers. Potrivit JPMorgan Chase, niciunul dintre aceste acorduri nu va afecta in mod material profitabilitatea primului trimestru.

JPMorgan Chase a fost cel mai mare creditor al Lehman Brothers si a fost implicata in litigii legate de activele acestei banci, care a intrat in faliment in 2008. Multe dintre reclamatiile Lehman impotriva JPMorgan au fost respinse de justitia americana, in octombrie. Lehman Brothers, care a iesit din faliment in martie 2012, va mai plati creditorilor 1,496 miliarde de dolari, iar suma totala va ajunge la 106,5 miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri