Acesta este un pas important si ar putea duce inclusiv la crearea in viitor a unei „economii a metanolului“ la fel cum era industrializarii s-a bazat pe carbune, iar acum este folosit titeiul.

Studiul a fost condus de catre G. K. Surya Prakash, profesor de chimie la Universitatea de Sud a Californiei, impreuna cu George A. Olah, laureatul al premiului Nobel, de la aceeasi universitate. Acestia si-au prezentat rezultatele in Jurnalul Societatii Americane de Chimie , conform Adevarul Financiar.

„Capturarea directa a dioxidului de carbon si conversia sa in metanol folosind hidrogen molecular in acelasi procedeu nu au mai fost realizate pana acum. Noi am reusit!“, a declarat Prakash, potrivit Physorg.

Reciclarea dioxidului de carbon.In ultimii ani, chimistii din intreaga lume au cautat diverse metode de a recicla dioxidul de carbon in produse utile. Astfel, tratarea acestuia cu hidrogen poate duce la formarea de metanol, gaz metan sau acid formic.

Metanolul este atractiv deoarece poate fi un combustibil alternativ pentru sectorul auto. De asemenea, poate fi utilizat în pile de combustie sau pentru stocarea hidrogenului.

Industria chimic produce anual peste 70 de milioane de tone de metanol deoarece este un compus simplu care sevete ca baz pentru realizarea altor materiale, inclusiv etilena i polipropilena.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
De vorba cu romanul castigator al premiului Nobel Jr. pentru stiinte
Setari Cookie-uri