Studiul a fost condus de catre G. K. Surya Prakash, profesor de chimie la Universitatea de Sud a Californiei, impreuna cu George A. Olah, laureatul al premiului Nobel, de la aceeasi universitate. Acestia si-au prezentat rezultatele in Jurnalul Societatii Americane de Chimie , conform Adevarul Financiar.

„Capturarea directa a dioxidului de carbon si conversia sa in metanol folosind hidrogen molecular in acelasi procedeu nu au mai fost realizate pana acum. Noi am reusit!“, a declarat Prakash, potrivit Physorg.

Reciclarea dioxidului de carbon.In ultimii ani, chimistii din intreaga lume au cautat diverse metode de a recicla dioxidul de carbon in produse utile. Astfel, tratarea acestuia cu hidrogen poate duce la formarea de metanol, gaz metan sau acid formic.

Citeste si:

Metanolul este atractiv deoarece poate fi un combustibil alternativ pentru sectorul auto. De asemenea, poate fi utilizat în pile de combustie sau pentru stocarea hidrogenului.

Industria chimică produce anual peste 70 de milioane de tone de metanol deoarece este un compus simplu care sevește ca bază pentru realizarea altor materiale, inclusiv etilena și polipropilena.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.