Economia Frantei, a doua ca marime din zona euro dupa cea a Germaniei, a inregistrat in ultimele trei luni ale anului trecut o crestere de 0,2% fata de trimestrul anterior, un ritm mai lent decat in precedentele trei luni, cand a consemnat un avans de 0,3%, potrivit Reuters.

Cheltuielile de consum din ultimul trimestru din 2015 au scazut, cele trei luni fiind marcate de temperaturile neobisnuit de ridicate pentru aceasta perioada, dar si de atacurile teroriste din Paris, in urma carora au murit 130 de oameni , conform Mediafax.

Cifrele anuntate vineri de institutul national de statistica din Franta au fost in linie cu asteptarile economistilor. Incetinirea din trimestrul al patrulea ridica semne de intrebare privind revenirea greoaie a economiei franceze, noteaza Reuters.

PIB a crescut anual cu 1,1%, marcand cel mai puternic avans din mandatul actualului presedinte, Francois Hollande, insa ritmul a fost insuficient pentru a opri cresterea somajului, care a ajuns anul trecut la 10,6%.

Incetinirea din Franta este si un prim indicator privind situatia per ansamblu a zonei euro la finele anului trecut. Germania, cea mai mare economie a zonei euro, va publica date economice in luna februarie.

Sursa foto: Anton Watman / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
FMI: Romania va inregistra o crestere economica de 3,4% in acest an
Setari Cookie-uri