Economia Frantei, a doua ca marime din zona euro dupa cea a Germaniei, a inregistrat in ultimele trei luni ale anului trecut o crestere de 0,2% fata de trimestrul anterior, un ritm mai lent decat in precedentele trei luni, cand a consemnat un avans de 0,3%, potrivit Reuters.

Cheltuielile de consum din ultimul trimestru din 2015 au scazut, cele trei luni fiind marcate de temperaturile neobisnuit de ridicate pentru aceasta perioada, dar si de atacurile teroriste din Paris, in urma carora au murit 130 de oameni , conform Mediafax.

Cifrele anuntate vineri de institutul national de statistica din Franta au fost in linie cu asteptarile economistilor. Incetinirea din trimestrul al patrulea ridica semne de intrebare privind revenirea greoaie a economiei franceze, noteaza Reuters.

PIB a crescut anual cu 1,1%, marcand cel mai puternic avans din mandatul actualului presedinte, Francois Hollande, insa ritmul a fost insuficient pentru a opri cresterea somajului, care a ajuns anul trecut la 10,6%.

Incetinirea din Franta este si un prim indicator privind situatia per ansamblu a zonei euro la finele anului trecut. Germania, cea mai mare economie a zonei euro, va publica date economice in luna februarie.

Sursa foto: Anton Watman / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri