Pemierul bulgar, Boiko Borisov, si omologul sau ungar, Viktor Orban, cer securizarea urgenta a frontierelor externe ale Uniunii Europene, pentru oprirea afluxului de extracomunitari, seful Guvernului de la Budapesta reiterand ca Bulgaria trebuie admisa urgent in Spatiul Schengen.

"Frontierele externe ale Uniunii Europene trebuie inchise imediat, in contextul actualei crize a imigratiei", a declarat Boiko Borisov, potrivit site-ului Novinite.com, dupa intrevederea cu premierul Ungariei, Viktor Orban, aflat in vbizita la Sofia , conform Mediafax.

Borisov a notat ca liderii Uniunii Europene nu au ajuns inca la o solutie definitiva privind gestionarea crizei imigratiei, exprimand speranta ca problemele vor fi rezolvate cu ocazia viitorului summit european.

"Europa nu mai poate suporta criza refugiatilor", a subliniat seful Guvernului bulgar.

"Situatia securitatii in cadrul Uniunii Europoene s-a schimbat. Pana acum, Europa a considerat imigratia o problema economica si culturala, dar, pe fondul terorismului si deteriorarii securitatii, acum este o problema de securitate", a declarat Viktor Orban, citat de MTI.

"Cetatenii europeni, in special femeile si oamenii lipsiti de protectie, sunt in pericol, iar acest lucru este inacceptabil", a subliniat Orban.

"Este nedrept ca Uniunea Europeana aplica standarde duble si ca nu accepta admiterea Bulgariei in Schengen. Bulgaria este statul nonmembru Schengen care a gestionat cel mai bine criza refugiatilor. Daca Europa ar fi corecta fata de sine insasi, ar trebui sa admita Bulgaria in Schengen. Sigur, daca o tara va accepta sa adere la o institutie pe moarte este deja o alta problema", a apreciat liderul de dreapta de la Budapesta.

Sursa foto: Pincasso / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri