"Frontierele externe ale Uniunii Europene trebuie inchise imediat, in contextul actualei crize a imigratiei", a declarat Boiko Borisov, potrivit site-ului Novinite.com, dupa intrevederea cu premierul Ungariei, Viktor Orban, aflat in vbizita la Sofia , conform Mediafax.

Borisov a notat ca liderii Uniunii Europene nu au ajuns inca la o solutie definitiva privind gestionarea crizei imigratiei, exprimand speranta ca problemele vor fi rezolvate cu ocazia viitorului summit european.

"Europa nu mai poate suporta criza refugiatilor", a subliniat seful Guvernului bulgar.

Citeste si:

"Situatia securitatii in cadrul Uniunii Europoene s-a schimbat. Pana acum, Europa a considerat imigratia o problema economica si culturala, dar, pe fondul terorismului si deteriorarii securitatii, acum este o problema de securitate", a declarat Viktor Orban, citat de MTI.

"Cetatenii europeni, in special femeile si oamenii lipsiti de protectie, sunt in pericol, iar acest lucru este inacceptabil", a subliniat Orban.

"Este nedrept ca Uniunea Europeana aplica standarde duble si ca nu accepta admiterea Bulgariei in Schengen. Bulgaria este statul nonmembru Schengen care a gestionat cel mai bine criza refugiatilor. Daca Europa ar fi corecta fata de sine insasi, ar trebui sa admita Bulgaria in Schengen. Sigur, daca o tara va accepta sa adere la o institutie pe moarte este deja o alta problema", a apreciat liderul de dreapta de la Budapesta.

Sursa foto: Pincasso / Shutterstock