Potrivit Institutului american de geofizica USGS, seismul a avut loc la ora 3.25 GMT (5.25, ora Romaniei), la o adancime de 160 de kilometri, in regiunea muntoasa Kamceatka Krai, pe coasta de est a Rusiei, potrivit Mediafax.

Centrele de avertizare de tsunami american si pentru Pacific au anuntat ca nu exista niciun risc de tsunami, potrivit Radio Free Europe-radio Liberty. Filiala locala a Ministerului rus pentru Situatii de Urgenta a anuntat ca seismul a fost localizat la nord-vest de capitala regionala Petropavlovsk-Kamceatki.

"Epicentrul a fost localizat in regiunea Ielizovo, la 84 de kilometri nord-vest de Ielizovo, si la 87 de kilometri nord-vest de Pertopavlovsk-Kamceatki", a precizat ministerul intr-un comunicat. "Locuitorii din zona populata au resimtit cutremurul la magnitudinea de 5", a adaugat ministerul.

Citeste si:

"Informatii preliminare arata ca seismul nu a provocat pagube sau victime", mai precizeaza acesta. Academia rusa de Stiinte a anuntat pe site ca seismul a fost urmat de o replica cu o magnitudine de 5,2. Cutremurul a avut loc intr-o zona apropiata de Cercul de Foc al Pacificului, o regiune afectata frecvent de cutremure si eruptii vulcanice.

Sursa foto: Viacheslav Lopatin / Shutterstock