Un incendiu a izbucnit vineri seara, la sud de Tours, intr-un tren de mare viteza (TGV) care efectua o cursa de la Paris la Bordeaux in care se aflau 700 pana la 800 de pasageri, potrivit prefecturii din Indre-et-Loire, care a precizat ca nu s-au inregistrat victime, relateaza AFP online.

Focul a izbucnit catre ora locala 19.45 (20.45, ora Romaniei) in tren, care a fost oprit la Monts (Indre-et-Loire), in apropiere de drumul departamental D84, au precizat prefectura si pompierii. "Incendiul a fost controlat rapid", anunta prefectura catre ora locala 22.00 (23.00, ora Romaniei). Masuri au fost luate pentru asigurarea aprovizionarii pasagerilor "cat mai rapid posibil", potrivit aceleiasi surse. O problema la locomotiva a provocat incendiul, potrivit Le Parisien, potrivit Mediafax.

O linie a fost blocata, iar traficul feroviar a fost blocat, a declarat SNCF pentru ziar. Traficul feroviar a fost reluat catre ora 21.15 (22.15, ora Romaniei), iar trenurile afectate urmau sa prezinte intarzieri medii de o ora. Prefectura din Indre-et-Loire a anuntat ca pasagerii din TGV urmau sa fie transbordati in alt tren care sa-i conduca pana la Gara din Poitiers. Potrivit Le Parisien, alt incident a avut loc la Valence, unde un tren a lovit o caprioara, obligand trenul sa stationeze aproximativ 20 de minute. De asemenea, circulatia trenurilor a fost foarte puternic perturbata pe linii deservite de Gara Lyon, la periferia Parisului.

O sinucidere pe liniile catre Maisons-Alfort (Val-de-Marne) a provocat o intrerupere a traficului pe retelele RER si linii importante incepand de la ora locala 17.15 (18.15, ora Romaniei), in ambele sensuri. RER anunta, la ora locala 18.30 (19.30, ora Romaniei), intr-un mesaj postat pe Twitter, o reluare progresiva a circulatiei pe linia D a trenurilor intre Paris si Villeneuve-Saint-Georges, insa se inregistrau intarzieri de 30-40 de minute din cauza unor rute ocolitoare. Cu putin inainte de ora locala 19.30 (20.30, ora Romaniei), site-ul Transilien anunta ca echipe specializate care au intervenit si-au incheiat operatiunile, iar statiile Maisons-Alfort si Vert de Maisons erau deservite din nou in sensul Paris-Province.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri