Programul Parteneriatul Estic - care include sase foste republici sovietice, printre care si Republica Moldova - a suferit un esec, apreciaza ministrul polonez de Externe Witold Waszczykowski, iar Varsovia il respinge ca "eronat", a declarat ministrul pentru postul Radio Polonia.

"Ideea potrivit careia o buna politica estica poate fi condusa via UE este un mit", a declarat seful diplomatiei poloneze, citat de portalul Sputnik. In opinia sa, Parteneriatul Estic "creeaza doar iluzii" si nu ofera o perspectiva de aderare la Uniunea Europeana unor tari din cadrul acestuia precum Ucraina, Belarus, Georgia, Azerbaidjan si Republica Moldova, potrivit Mediafax.

"Adoptata de Guvernul (polonez) precedent, aceasta politica s-a soldat cu un esec, deoarece Euromaidanul a repus-o in discutie", a apreciat Witold Waszczykowski.

Programul Parteneriatul Estic a fost lansat de catre UE in vederea promovarii integrarii politice si economice a sase foste republici sovietice. Proiectul nu prevede, insa, aderarea la blocul european a acestor tari. In 2015, Georgia, Republica Moldova si Ucraina au semnat acorduri de asociere cu UE, ratificate intre timp de catre cele mai multe dintre statele membre ale Uniunii.

Sursa foto: koya979/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri