Cancelarul Angela Merkel a incercat sa tempereze criticile tot mai virulente la adresa politicii sale a usilor deschise fata de refugiati, insistand ca solicitantii de azil originari din Siria si Irak se vor intoarce acasa dupa incheierea razboaielor din tarile lor, relateaza Reuters online.

Merkel - in pofida faptului ca pare tot mai izolata din cauza acestei politici - a rezistat unor presiuni pe care conservatorii le-au exercitat asupra sa in vederea unei limitari a afluxului de refugiati sau inchiderii frontierelor Germaniei, o tara in care anul trecut a sosit un numar-record, de 1,1 milioane de migranti, scrie Mediafax.

Exista ingrijorari tot mai mari cu privire la capacitatea tarii de a face fata acestui aflux, cu privire la securitate si fata de comiterea unor eventuale infractiuni, in urma agresarii a sute de femei de Revelion, ceea ce a condus la o scadere a nivelului sustinerii populatiei fata de Uniunea Crestin-Democrata (CDU) a lui Merkel si fata de Uniunea Social-Crestina (CSU), formatiunea-sora a CDU din Bavaria.

Merkel a declarat ca - in pofida eforturilor in vederea integrarii refugiatilor si ajutorului care le este acordat - este important sa sublinieze ca acestia au primit permisiunea sa ramana in Germania pentru o perioada limitata de timp.

"Este necesar sa le spunem oamenilor ca este vorba despre un statut de rezidenta temporara si ca ne asteptam ca odata ce va fi pace in Siria din nou, odata de SI va fi fost infrant in Irak, va veti intoarce in tara voastra de origine stiind ca ati castigat", a declarat ea la un miting al membrilor CDU in landul Mecklenburg-Pomerania de Vest.

Ea a anuntat ca 70% dintre persoanele care s-au refugiat in Germania din calea razboiului din fosta Iugoslavie, in anii'90, s-au intors in tarile lor de origine. Cancelarul a facut aceste declaratii dupa ce Horst Seehofer, liderul CSU, a amenintat ca va da Guvernul Merkel in judecata, in cazul in care acesta nu da curs cererii sale de a opri a valul de azilanti.

Sustinerea fata de Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extrema dreapta) in randul populatiei a atins un nivel cu doua cifre. Liderul formatiunii a declarat intr-un interviu publicat sambata ca granicerii ar trebui sa deschida focul asupra refugiatilor, daca va fi necesar, pentru a-i impiedica sa patrunda ilegal in tara.

Merkel a incercat sa convinga alte state europene sa accepte cote obligatorii de refugiati, a exercitat presiuni in vederea construirii unor centre de receptie la frontierele externe ale Uniunii Europene si a condus o campanie UE menita sa convinga Turcia sa-i impiedice pe refugiati sa patrunda pe teritoriul blocului european.

Germania vrea de asemenea sa limiteze migrarea din Africa de Nord, prin declararea Marocului, Algeriei si Tunisiei "tari sigure", ceea ce ar anula sansele cetatenilor aceste tari de a primi azil. Merkel a anuntat ca a discutat cu regele marocan si ca Marocul a anuntat ca este pregatit sa-si primeasca cetatenii inapoi.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri