Gardienii Revolutiei au recrutat - in Iran - mii de afgani fara documente, pe care i-au trimis sa lupte in Siria, incepand cel putin din noiembrie 2013 si pana in prezent, dezvaluie Human Rights Watch (HRW) intr-un raport, relateaza DPA in pagina electronica.

Potrivit organizatiei nonguvernamentale (ONG) cu activitate in domeniul drepturilor omului, acesti refugiati primesc sume cuprinse intre 500 si 800 de dolari pe luna pentru a sustine regimul sirian al presedintelui Bashar al-Assad, potrivit Mediafax.

"Iranul nu doar ca le-a oferit refugiatilor si migrantilor afgani stimulente sa lupte in Siria. Mai multi dintre ei afirma ca au fost amenintati cu deportarea inapoi in Afganistan daca nu fac acest lucru", a declarat Peter Bouckaert , directorul HRW pentru situatii de urgenta.

"In fata acestei optiuni sumbre, unii dintre acesti barbati si baieti afgani au fugit din Iran in Europa", a subliniat el. Aproximativ trei milioane de afgani traiesc in Iran, insa mai putin de un milion dintre ei au statul legal de imigranti, precizeaza HRW in acest raport.

"Combatanti afgani organizati si comandati de oficiali militari iranieni lupta in numeroase zone din Siria, inclusiv la Damasc, Alep, Homs, Deir Ezzor, Hama, Latakia si in zone din apropierea frontierei Siriei cu Inaltimile Golan ocupate de Israel", mai arata HRW in raport, citand refugiati afgani.

Sursa foto: Inna Sokolovska, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri