Potrivit organizatiei nonguvernamentale (ONG) cu activitate in domeniul drepturilor omului, acesti refugiati primesc sume cuprinse intre 500 si 800 de dolari pe luna pentru a sustine regimul sirian al presedintelui Bashar al-Assad, potrivit Mediafax.

"Iranul nu doar ca le-a oferit refugiatilor si migrantilor afgani stimulente sa lupte in Siria. Mai multi dintre ei afirma ca au fost amenintati cu deportarea inapoi in Afganistan daca nu fac acest lucru", a declarat Peter Bouckaert , directorul HRW pentru situatii de urgenta.

"In fata acestei optiuni sumbre, unii dintre acesti barbati si baieti afgani au fugit din Iran in Europa", a subliniat el. Aproximativ trei milioane de afgani traiesc in Iran, insa mai putin de un milion dintre ei au statul legal de imigranti, precizeaza HRW in acest raport.

Citeste si:

"Combatanti afgani organizati si comandati de oficiali militari iranieni lupta in numeroase zone din Siria, inclusiv la Damasc, Alep, Homs, Deir Ezzor, Hama, Latakia si in zone din apropierea frontierei Siriei cu Inaltimile Golan ocupate de Israel", mai arata HRW in raport, citand refugiati afgani.

Sursa foto: Inna Sokolovska, Shutterstock