O ancheta urmeaza sa stabileasca daca militarii au fost vizati din cauza faptului ca fac parte din cadrul fortelor franceze sau daca au fost luati drept militanti ai extremei drepte, potrivit unei surse apropiate acestei anchete. Agresorii erau imbracati in negru, mascati si purtau cagule, potrivit prefecturii de politie. Unul dintre cei dooi militari a fost ranit la nivelul unei arcade si a primit ingrijiri la fata locului din partea pompierilor. Telefonul unuia dintre cei doi militari - mobilizati la Paris in cadrul planului Vigipirate - a fost furat. Agresorii au reusit sa fuga, potrivit Mediafax.

Mii de persoane au manifestat sambata la Paris si in intreaga Franta pentru a denunta proiectul privind retragerea nationalitatii si starea de urgenta, care urmeaza sa fie prelungita. La Paris, aproximativ 5.500 de manifestanti - potrivit prefecturii de politie, 20.000 - potrivit organizatorilor, au infruntat ploaia si au protestat in la Place de la République si Palais-Royal.

Manifestatii au avut loc, de asemenea, in cateva zeci de orase din Franta, la apelul colectivelor "Nous ne céderons pas" (Nu vom ceda) si "Stop état d'urgence" (Stop starii de urgenta), din care fac parte sindicate (CGT, FSU, Sindicatul magistratilor), asociatii (Attac, Droit au logement, Droits devant, MRAP) si organizatii de apararea drepturilor omului (FIDH).

Sursa foto: beboy / Shutterstock