Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, a fost prezent in Romania pentru a discuta cu premierul Dacian Ciolos despre ajutorul pe care statul nostru il poate oferi Republicii Moldova prin sustinerea unor proiecte la nivelul autoritatilor locale.

"Am discutat cu Dorin Chirtoaca. (...) L-am invitat cand m-am intalnit cu dansul la Iasi, la evenimentul privind aniversarea Marii Uniri, unde am avut o prima discutie informala legata de modul in care functioneaza autoritatile publice locale si despre modul cum Romania, in proiecte de colaborare cu Republica Moldova, ar putea ajuta cetatenii Republicii Moldova si direct, prin sustinerea directa a unor proiecte la nivelul autoritatilor locale. Am vrut sa am o discutie cu dansul pentru a putea valorifica experienta lui, in calitate de primar, legat de modul in care functioneaza autoritatile locale si de modul in care am putea ajuta si direct autoritatile locale", a precizat Dacian Ciolos , conform Mediafax.

Premierul Dacian Ciolos a trimis o scrisoare ce detaliaza reformele pe care Chisinaul trebuie sa le adopte pentru deblocarea celor 60 de milioane de euro din acordul de imprumut semnat de cele doua tari.

Sursa foto: NuOilSuwannar / Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Premierul Ceh, oblgiat de Justitie sa isi ceara scuze protestatarilor