Rusia a simulat atacuri nucleare impotriva unor state membre ale NATO sau ale Uniunii Europene, dezvaluie Alianta Nord-Atlantica, in timp ce Moscova respinge acuzatiile.

"In ultimii trei ani, Rusia a efectuat cel putin 18 exercitii militare inopinate, la unele participand peste 100.000 de militari", conform unei versiuni confidentiale a raportului anual al NATO, prezentat de secretarul general al institutiei, Jens Stoltenberg, saptamana trecuta, scrie The Telegraph, potrivit Mediafax.

"Aceste exercitii militare (Zapad - n.red.) au inclus simulari ale unor atacuri nucleare asupra unor state NATO si partenere NATO, precum Suedia", precizeaza raportul.

Conform documentului, in anul 2013, avioane strategice ruse s-au apropiat amenintator, in cadrul unui exercitiu, de spatiul aerian al Suediei, stat membru UE si partener NATO.Pe 29 martie 2013, doua bombardiere strategice Tupolev Tu-22M3, escortate de patru aparate de vanatoare Suhoi Su-27 au traversat Golful Finlandei si s-au apropiat de Insula Gotland, situata la circa 150 de kilometri de Stockholm. Dupa simularea unor atacuri asupra unor baze militare suedeze, avioanele au revenit in Rusia. Incidentul din 2013 a generat polemici in Suedia, unde armata a fost luata prin surprindere. Disputele au condus spre ideea aderarii Suediei la NATO.

Alianta Nord-Atlantica a refuzat sa ofere alte detalii despre acuzatiile din raport. La randul sau, Ministerul rus al Apararii a dat asigurari in mai multe randuri ca exercitiile militare nu vizeaza state specifice, noteaza agentia TASS.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri