Declinul mai puternic al pietei elene, intr-o zi in care si marile burse europene au scazut cu 2-3%, a fost amplificat de incertitudinile privind o evaluare a programului financiar, derulata de catre creditorii internationali ai guvernului de la Atena, transmite Reuters, conform Mediafax.

Cel mai mare declin dintre cele mari patru banci a fost inregistrat de Eurobank, pe minus cu 27%, in timp ce National Bank of Greece a coborat cu 25%, Piraeus Bank cu 20%, iar Alpha Bank cu 15%.

Eurobank controleaza in Romania Bancpost, NBG este prezenta prin Banca Romaneasca, iar Piraeus Bank si Alpha Bank au operatiuni sub brand propriu.

Citeste si:

Sectorul bancar elen a fost recapitalizat in urma cu numai trei luni, cand a primit fonduri de 14 miliarde de euro, cu scopul de a stabiliza economia.

Prima runda de discutii dintre creditorii externi si guvernul de la Atena, parte a primei evaluari din cadrul celui de-al treilea program de ajutor pentru sstatul elen, s-a incheiat fara un acord, iar negocierile s-ar putea prelungi pana in martie si chiar dupa, potrivit cotidianului elen Kathimerini.

Sursa foto: wongwean / shutterstock