Autoritatile SUA de reglementare a sigurantei traficului auto au afirmat ca sistemele de inteligenta artificiala ale masinilor autonome ale Google pot fi considerate soferi conform legilor federale americane, potrivit Reuters.

Decizia reprezinta un pas important catre obtinerea aprobarii finale ca masinile autonome sa circule pe drumurile publice. Autoritatea pentru Siguranta Traficului pe Autostrazile Nationale a informat Google in privinta hotararii saptamana trecuta, dar decizia a fost publicata pe site-ul institutiei saptamana aceasta, conform Mediafax.

O divizie a Google a propus in noiembrie proiectul unei masini autonome, care "nu necesita sofer uman".

"Autoritatea pentru Siguranta Traficului pe Autostrazile Nationale va interpreta termenul de «sofer» in cazul masinii propuse de Google ca referindu-se la sistemul de conducere autonoma si nu la vreunul dintre ocupanti. Suntem de acord cu Google ca masina autonoma nu va avea un «sofer» in sensul traditional al ultimilor peste 100 de ani", potrivit scrisorii transmise de Autoritatea pentru Siguranta Traficului pe Autostrazile Nationale companiei.

Mai multi producatori auto importanti si companii din sectorul tehnologic dezvolta masini autonome, care pot fi conduse de sisteme de inteligenta artificiala, cel putin o parte a timpului. Companiile implicate in aceste proiecte se plang ca regulile privind siguranta traficului impiedica testarea si eventuala utilizare la scara larga a acestor autovehicule.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Ironic? Kim Jong Un urează succes Coreei de Sud în luptă cu Coronavirus
Setari Cookie-uri