Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 grade s-a produs, duminica, in estul Noii Zeelande, fara a se inregistra victime, dupa ce in urma cu cinci ani circa 200 de persoane au murit intr-un alt seism produs in zona, informeaza agentia de presa Reuters.

Epicentru cutremurului a fost localizat la 15 kilometri est de orasul Christchurch, avand o adancime de 15 kilometri, potrivit Institutului Seismologic Geonet din Noua Zeelanda. Au existat 40 de replici ale cutremurului, conform Geonet, potrivit Mediafax.

Politia a anuntat ca nu au fost inregistrate pagube majore si victime, dar locuitorii au fost evacuati din cateva cladiri. Potrivit Consiliului local din Christchurch, fragmente de stanci s-au desprins si au cazut in mare in zona estica de coasta. Pe 22 februarie 2011, un alt cutremur s-a produs in apropiere de Christchurch, soldat cu aproape 200 de morti si producand pagube de peste 20 miliarde de euro, astfel ca orasul a necesitat ample lucrari de reconstruire.

"Este evident ca un cutrem cu magnitudinea de 5,7 grade care s-a produs atat de aproape de coasta estica a orasului Christchurch a cauzat un mare soc pentru locuitorii orasului, in termeni de incredere si siguranta a locuitorilor", a declarat primarul Christchurch, Lianne Dalziel.

Sursa foto: DmitrySerbin / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri