Grupul financiar UniCredit, prezent si in Romania, intentioneaza sa lanseze in Italia, la inceputul anului urmator, o banca destinata exclusiv utilizatorilor de smartphone-uri si analizeaza deschiderea unor astfel de operatiuni si in Statele Unite, Europa si Africa.

Noua banca se va numi buddybank si ar urma sa functioneze incepand din ianuarie 2017, ca subsidiara detinuta de UniCredit, sub rezerva obtinerii avizelor autoritatilor de reglementare, se arata intr-un comunicat al institutiei de credit, conform Mediafax.

Buddybank va furniza trei produse financiare traditionale - conturi curente, carduri de credit/debit si imprumuturi. De asemenea, buddybank va oferi si un serviciu, accesbil prin webchat si telefon, care va putea ajuta clientii sa faca rezervari la restaurant si taxi sau sa planifice o calatorie, potrivit unui comunicat al grupului UniCredit.

"Vom lansa in Italia si vom avea sediul la Milano, dar, datorita naturii «moleculare» a bancii, care o face adaptabila la diferitele piete, analizam sa deschidem in Statele Unite, Europa si Africa", a declarat directorul buddybank, Angelo D'Alessandro.

Identificarea clientilor se va face in cateva secunde, iar acestia vor putea deschide un cont in numai cateva minute, cu acces instant la imprumuturi.

UniCredit a planificat o investitie initiala de 50 de milioane de euro in noua subsidiara si vizeaza ca in cinci ani sa ajunga la 1 milion de clienti. Banca isi va acoperi costurile operationale incepand din anul al treilea daca va ajunge la 300.000 de clienti.

Grupul este prezent in Romania prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
COVID-19 | Netflix donează 100 de milioane de dolari pentru angajații concediați
Setari Cookie-uri