Grupurile Gaz de France si Suez au prezentat in cursul zilei de joi seria de concesii facute Comisiei Europene pentru a primi aprobarea pentru realizarea fuziunii indelung planuite, conform NewsIn.

Cele doua grupuri energetice au declarat ca printre propunerile oferite Comisiei Europene se numara si crearea unui nou concurent in Belgia si Franta care va fi curand vandut unui al treilea actor de pe piata energetica.

Nou-creata compania va primi capital detinut momentan de Gaz de France (GDF) si Suez, inclusiv portofoliul de contracte de vanzare al grupului Distrigaz cu clientii industriali din Franta si Belgia, precum si contractele semnate intre Distrigaz si GDF cu grupul SPF, a doilea producator belgian de electricitate si gaze naturale.

Compania va controla si contractele de furnizare de gaze naturale pentru o valoare anuala initiala de 50 de miliarde de kilowati precum si o serie de contracte pe termen mediu cu GDF-Suez.

Gaz de France si Suez a mai propus un program de "oferta de gaz" pentru Franta si Belgia precum si vanzarea unei participatiuni de 25,5% pe care GDF o detine din grupul belgian SPE.

Comisia Europeana a declarat ca fuziunea, estimata la 72 miliarde de euro, ar putea ridica probleme din punct de vedere al regimului concurentei pe piatele energetice si de distributie de gaz a Frantei si Belgiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »