Romania va trimite in Republica Moldova un ajutor umanitar constand in alimente de baza si pacura pentru incalzire, in valoare de peste 16 milioane de lei, a decis Executivul in sedinta de joi.

''Guvernul a decis acordarea unui ajutor umanitar Republicii Moldova printr-o hotarare de guvern. Ajutorul este in valoare de 16,69 milioane lei si consta in alimente de baza – faina, zahar, malai, paste fainoase, conserve de carne, dar si pacura pentru incalzit'', a declarant Dan Suciu, purtator de cuvant al Executivului, conform Mediafax.

El a precizat ca produsele vor fi scoase din rezerva nationala de stat. Transportul alimentelor va fi facut cu masinile Rezervei nationale de stat, iar pentru pacura este nevoie de o alocare suplimentara in valoare de 3,13 milioane lei, bani din fondul de rezerva bugetara pentru a suplimenta bugetul MAI, care va coordona acest transport.

''Este un ajutor umanitar cu titlu gratuit pe care Guvernul Romaniei l-a promis Republicii Moldova si care tine cont de necesitatile locale, de necesitati din anumite sate si orase din Republica Moldova care trec printr-o perioada dificila'', a mai spus Dan Suciu.

Premierul Dacian Ciolos a declarat, la sfarsitul lunii ianuarie, dupa intalnirea cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, ca Romania conditioneaza acordarea primei transe din acordul de asistenta financiara rambursabila de un set de masuri concrete de reforma pe care Guvernul de la Chisinau trebuie sa le ia.

In prima faza insa, Romania a promis sa acorde Republicii Moldova un sprijin de urgenta pentru cetatenii cei mai nevoiasi, constand in principal in produse de prima necesitate, spunea Ciolos cu acea ocazie.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri