Cel putin 340 de copii migranti - reprezentand o medie de doi copii pe zi - au murit in estul Marii Mediterane, incepand din septembrie si pana in prezent, potrivit unor agentii ONU si in domeniul migratiei, relateaza DPA in pagina electronica.

Multi dintre copiii care s-au inecat erau beblusi sau copii de varsta mica, iar numarul acestor victime este probabil mai mare, au anuntat vineri, intr-un comunicat comun, Inaltul Comisariat ONU pentru Refugiati (UNHCR), Fondul ONU pentru Copii (UNICEF) si Organizatia Internationala pentru Migratii (OIM), scrie Mediafax.

"Aceste morti tragice in Marea Mediterana sunt de nesuportat si trebuie sa inceteze", a declarat Filippo Grandi, Inaltul Comisar ONU pentru Refugiati.

Cele trei organizatii au facut acest anunt in contextul in care cancelarul german Angela Merkel, presedintele francez Francois Hollande si premierul grec Alexis Tsipras s-au intalnit, la Bruxelles, sa discute despre afluxul de migranti catre Europa.

Uniunea Europeana a indemnat Atena, saptamana trecuta, sa-si consolideze controlul la frontiere, pe unde patrund cei mai multi dintre migranti - care vin din Turcia - si de unde isi continua drumul catre state UE mai bogate. Numerosi copii incearca sa se alature unor rude care se afla deja in Europa.

Citeste si:
Ce se întâmplă cu copiii cu ambii părinți spitalizați din cauza...
Ce se întâmplă cu copiii care...

De la inceputul anului, cel putin 410 dintre cei aproximativ 80.000 de migranti care au traversat partea de est a Marii Mediterane au murit, un numar de cateva ori mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Destinatia care a inceput sa fie tot mai cautata de romani
Setari Cookie-uri