"Exista riscul unui razboi intre Turcia si Rusia", a avertizat vineri presedintele francez Francois Hollande, care a cerut sa se faca totul in vederea evitarii unei escaladari intre cele doua tari, relateaza Reuters in pagina electronica, potrivit Mediafax.

Intervievat de postul France Inter, intr-o pauza intre doua sesiuni ale Consiliului European de la Bruxelles, seful statului francez a indemnat, de asemenea, la o reluare a negocierilor privind Siria, o tara in care bombardamentele trebuie sa inceteze, a subliniat el.

"Exista o noua escaladare. Este necesar sa se faca totul pentru a se ajunge la o solutie politica", a indemnat Hollande. Doborarea, in noiembrie, a unui bombardier rus de catre fortele aeriene turce, la frontiera siriana, a provocat o criza diplomatica intre Ankara si Moscova.

In ceea ce priveste Siria, de unde provine cea mai mare parte a refugiatilor care incearca sa patrunda in Europa, "este necesar ca negocierile sa fie reluate rapid, ca bombardamentele sa inceteze si sa fie trimise ajutoare" umanitare, a declarat presedintele francez.

Grupul de lucru insarcinat cu implementarea unei "incetari a ostilitatilor" in Siria s-a intrunit vineri dupa-amiaza la sediul ONU de la Geneva. Obiectivul reuniunii de la Geneva si al acordului cu privire la o "incetare a ostilitatilor" este sa favorizeze o reluare a negocierilor intre reprezentantii regimului Bashar al-Assad si opozitia siriana.

Citeste si:
Cortina cade peste presedintia lui Francois Hollande
Cortina cade peste...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Rusia îşi închide frontierele pentru a preveni agravarea epidemiei
Setari Cookie-uri