Peste 6000 de camioane sunt blocate duminica dimineata la frontiera dintre Bulgaria si Grecia. Discutiile, care au avut loc ieri, pentru deblocarea vamii de la Kulata, una dintre cele mai importante dintre cele doua tari, au esuat, deoarece niciuna dintre parti nu vrea sa renunte. Ca urmare, transportatorii bulgari au anuntat ca vor inaspri blocada si ca nu vor lasa sa treaca nici macar familiile care au copii mici, scrie Digi24.

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca punctele de frontiera dintre Bulgaria si Grecia sunt blocate, turistii si transportatorii fiind sfatuiti sa foloseasca rutele alternative, prin Macedonia, scrie Mediafax.

MAE informeaza cetatenii care se deplaseaza pe teritoriul Republicii Bulgaria cu destinatia Grecia asupra faptului ca situatia la trecerea punctelor de frontiera dintre Bulgaria si Grecia s-a agravat, in conditiile in care acestea sunt blocate in totalitate in ambele sensuri, pe durata nedeterminata, se arata intr-un comunicat de presa al ministerului.

Autoritatile bulgare au recomandat turistilor evitarea traversarii tuturor punctelor de frontiera cu Grecia si utilizarea rutelor alternative prin Macedonia, precizand ca prin punctele de frontiera „Кulata -Promahonas“, „Ilinden - Еxochi“, „Каpitan Petko Voievoda - Оrmenion“, „Zlatograd - Тhermes“, „Ivailovgrad - Ciprinos“ si „Макаzа-Nimfea“, nu se permite trecerea niciunui tip de autovehicul.

De asemenea, MAE, prin Ambasada Romaniei la Skopje, a facut demersuri sustinute pe langa autoritatile Republicii Macedonia pentru identificarea unei solutii care sa permita transportatorilor romani blocati la frontiera dintre Republica Elena si Bulgaria accesul la o ruta ocolitoare, prin tranzitarea teritoriului Republicii Macedonia.

Citeste si:
Dispozitivele de bord DKV vor fi acceptate pe autostrăzile italiene
Dispozitivele de bord DKV vor...

Autoritatile Republicii Macedonia au instituit o procedura care ofera posibilitatea eliberarii in regim de urgenta a autorizatiei de tranzit necesare, direct in punctele de trecere a frontierelor statului respectiv. De solutia specificata vor putea beneficia toti transportatorii romani de marfuri ale caror autovehicule sunt momentan blocate la frontiera eleno-bulgara.

Atat ambasadorul Romaniei la Atena, cat si consulul general al Romaniei la Salonic se afla la punctul de trecere a frontierei eleno-bulgare de la Promachonas-Kulata, pentru a acorda asistenta la fata locului soferilor de cetatenie romana.

Sursa foto: Kletr/Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Mii de greci fug de coronavirus din orașe în sate
Setari Cookie-uri