Cel putin cinci persoane au murit in doua atacuri care au vizat orase din vestul Siriei, sambata dimineata, la cateva ore de la intrarea in vigoare a armistitiului, printre care si militanti ai gruparilor rebele care acuza fortele regimului Assad de comiterea atacurilor, informeaza agentia Reuters.

Trei militanti din gruparea rebela A doua Divizie Costala, care apartine coalitiei Armata Siriana Libera, au murit intr-un atac in provincia Latakia, din nord-vestul tarii, in apropiere de frontiera cu Turcia, a precizat Fadi Ahmad, un purtator de cuvant al gruparii Prima Divizie Costala. Atacul a avut loc sambata dimineata, in apropiere de ora locala 04.00, la doar cateva ore de la intrarea in vigoare a acordului convenit de Rusia si SUA privind incetarea temporara a conflictului armat din Siriam, potrivit Mediafax.

Rebelii sustin ca a fost un atac al fortelor administratiei Assad care a anuntat, impreuna cu Rusia, ca nu va inceta bombardamentele in totalitate in tara si vor viza doar militanti ai organizatiilor teroriste Stat Islamic si Al-Nusra. "Este o incalcare (a acordului), a acuzat Ahmad care a precizat ca atacul a fost unul terestru, la care nu au participat aeronave. "In prezent, regimul a suspendat atacurile", a completat el. Ahmad a mai precizat ca pozitiile atacate sambata dimineata sunt controlate de grupul sau si militantii Al-Nusra nu sunt prezenti in zona Jabal, desi gruparea opereaza in nord-vestul tarii.

Intr-un alt atac separat din provincia Hama, cel putin doua persoane au murit si mai multe au fost ranite, dupa ce o masina-capcana a explodat, sambata dimineata, la intrarea in orasul Salamiyah, potrivit televiziunii siriene nationale. Potrivit organizatiei Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), atacul ar fi fost comis de militantii SI. Orasul Salamiyah este un punct intens al confruntarilor dintre fortele regimului sirian si militantii retelei Stat Islamic.

Sursa foto: bibiphoto / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri