Circa 5.500 de imigranti sunt blocati la granita greco-macedoneana, dupa ce Macedonia a restrictionat accesul acestora pe teritoriul tarii, iar mai multi au inceput sa protesteze sambata dimineata, solicitand permisiunea de a trece in Macedonia, relateaza agentia AP.

Circa 150 de imigranti erau, sambata dimineata, in apropierea gardului de la frontiera, care scandeaza "Deschideti frontiera", pentru a trece pe teritoriul Macedoniei si a-si continua calatoria pe ruta balcanica. Macedonia a restrictionat accesul imigrantilor la frontiera cu Grecia joi noapte, cand a permis trecerea a 50 de imigranti, potrivit Mediafax.

Circa 5.500 de imigranti stau in corturi sau in aer liber, in conditiile unei vremi ploioase, la punctul de trecere Idomeni din Grecia in Macedonia si alti 500 se afla intr-o tabara improvizata la o benzinarie, la 17 kilometri distanta.

Slovenia, Croatia si Serbia au impus masuri similare, dupa ce Austria a anuntat introducerea unor cote zilnice de imigranti care permit un maximum de 3.200 de sosiri. Aproximativ 20.000 de imigranti erau in Atena in cursul zilei de joi, potrivit ministrului grec al Apararii, Panos Kammenos.

Sursa foto: mavkate/Shutterstock.com

Citeste si:
Iohannis critică MAI: Activitatea din ultimii ani, plină de deficiențe
Iohannis critică activitatea...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Sancţiuni în Mureş pentru circulaţia persoanelor între 22,00 şi 6,00
Setari Cookie-uri