Profitul conglomeratului Berkshire Hathaway, condus de miliardarul american Warren Buffett, a crescut cu 21% anul trecut, la 24,08 miliarde de dolari, chiar daca mai multe investitii importante ale acestuia au avut o evolutie sub cea a pietei, potrivit cotidianului Wall Street Journal.

Actiunile Berkshire au scazut cu 12% anul trecut, afectate de participatiile detinute in companii precum American Express, Wal-Mart Stores si International Business Machines (IBM). Pe parcursul anului 2015, indicele S&P 500 al pietei americane, utilizat ca referinta, a scazut cu mai putin de 1%. Rezultatele Berkshire au fost influentate negativ si de scaderea pretului petrolului, care a pus probleme unor companii din portofoliu, precum BNSF Railway si asiguratorul Geico, potrivit Mediafax.

"Berkshire a avut un an mai dificil in 2015. Am inteles ca are o expunere mai mare fata de petrol decat credeam anterior, atat in ce priveste incasarile BNSF, cat si rezultatele altor companii, inclusiv Geico", a declarat Clifford Gallant, analist la Nomura. Pretul mai mic la petrol este un factor pozitiv pentru multe dintre companiile controlate de Berkshire, noteaza Wall Street Journal, dar reprezinta o problema tot mai mare pentru active cheie, precum BNSF Railway, care obtine o mare parte din venituri de pe urma transportului pe calea ferata de petrol si produse petroliere. In 2014, BNSF Railway a generat aproximativ o cincime din profitul Berkshire.

Si afacerile Geico au avut de suferit, intrucat asiguratorul a platit daune mai mari anul trecut, dupa ce pretul mic la carburanti si evolutia buna a economiei americane au condus la cresterea numarului de soferi si, implicit, a celui de accidente. Potrivit unui top al miliardarilor intocmit de Bloomberg, Buffett se afla pe locul al treilea in lume ca avere, cu 62,1 miliarde de dolari, dupa Bill Gates - 80,9 miliarde de dolari si Amanacio Ortega - 67,1 miliarde de dolari.

Sursa foto: Mediafax Foto

Profi le permite clienților să cumpere doar șase bucați de zahăr, ulei, făină și mălai, pe fiecare bon fiscal" href="https://www.wall-street.ro/articol/Companii/251449/coronavirus-profi-le-permite-clientilor-sa-cumpere-doar-sase-bucati-de-zahar-ulei-faina-si-malai-pe-fiecare-bon-fiscal.html" onclick="_gaq.push(['_trackEvent', 'Recommended Article In Article', 'click', 'Coronavirus | Profi le permite clienților să cumpere doar șase bucați de zahăr, ulei, făină și mălai, pe fiecare bon fiscal']); return true;" class="inArticleNew clearfix">
Citeste si:
Profi: Clienții pot cumpăra doar 6 bucați de zahăr, ulei, făină și...
Coronavirus | Profi le...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Tara care cumpara o insula din Pacific: cati bani a dat pe ea
Setari Cookie-uri