Londra a devansat New Yorkul, devenind ”capitala soft power” a lumii, prin faptul ca a generat cele mai multe locuri de munca de inalta calificare si a dovedit mai multa diversificare internationala decat oricare alt oras mare din lume, potrivit unui studiu realizat de Deloitte, relateaza Bloomberg.

Depasind New-Yorkul si alte cinci orase, capitala britanica a creat in ultimii doi ani 235.000 de locuri de munca de inalta calificare, reunind totodata lideri de afaceri de 95 de nationalitati. Un fapt dezamagitor este faptul ca orasul New York are cel mai mare numar de slujbe de inalta calificare in sectorul serviciilor financiare, conform News.ro

In total, in Londra lucreaza 1,71 de milioane de profesionisti cu calificare inalta, fata de 1,16 milioane in New York, unde a avut loc o usoara scadere in ultimii doi ani.

Parisul este pe locul al treilea, cu 0,63 de milioane de locuri de munca inalt-calificate, capitala franceza fiind urmata in ordine de Tokyo, Hong Kong, Singapore si Sydney.

”Londra este un oras global, cel mai important centru de afaceri din lume”, a declarat Angus Knowles-Cutler, partener senior la Deloitte in Londra.

Forta Londrei rezida in numarul mare de oameni care au calatorit in Marea Britanie pentru educatie si in vitalitatea sectorului digital. Liderii de afaceri care au petrecut timp si la Londra lucreaza in prezent in 134 de orase, fata de 120 in cazul New-Yorkului.

Viitorul Londrei nu este insa ferit de riscuri. Automatizarea risca sa reduca numarul de locuri de munca remunerate mai slab, exista un deficit de locuinte si, ca toate celelalte orase concurente, nu are un numar suficient de femei in posturi de conducere.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ursache: Fondul Suveran va spori increderea investitorilor