La nivel mondial, costurile companiilor cu contributiile salariatilor s-au redus de la 21,6% la 20,5%, potrivit celui mai recent studiu realizat de UHY, reteaua internationala de contabilitate si consultanta. Angajatorii din Franta platesc cele mai mari controbutii, ca pondere in salariul brut, in timp ce companiile din Danemarca achita cele mai mici contributii.

UHY a studiat datele din 29 de tari din reteaua sa internationala, calculand valoarea platilor pe care trebuie sa le efectueze companiile, cum ar fi platile contributiilor la asigurari sociale, pe langa salariul brut platit angajatilor individuali, conform Adevarul Financiar.

Compania de consultanta atrage atentia ca astfel de costuri salariale proportional ridicate ar putea pune in pericol crearea de locuri de munca si cresterea veniturilor reale.

Societatile din Romania platesc 23,1% din salariile anuale ale angajatilor pe asigurarile sociale si alte contributii salariale, ceea ce reprezinta o frana in calea dezvoltarii economice.

Totusi, a existat o scadere incurajatoare de peste o treime, de la 35,3% in 2012 la 23,1%, a sumei pe care societatile din Romania trebuie sa o plateasca in plus fata de salariile angajatilor, sub forma contributiilor salariale.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Romania urca un loc in UE dupa salariul minim brut! La net sta pe loc