Austria nu vrea sa participe la sistemul de distribuire a refugiatilor propus de Uniunea Europeana, afirma ministrul austriac al Apararii, Hans Peter Doskozil, citat de ziarul Oesterreich, informeaza site-ul agentiei Reuters.

"Noi avem deja partea leului..., pentru ca primim 37.500 de solicitanti de azil doar anul acesta. Acum, este si randul altora. De ce ar trebui Austria sa ia refugiati din Grecia?! Acest lucru ar transmite un semnal gresit", a declarat Hans Peter Doskozil, potrivit Mediafax.

Austria, care are 8,5 milioane de locuitori, a primit 90.000 de solicitari de azil in cursul anului in 2015.

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a pledat in mai multe randuri pentru solidaritatea tarilor central si est-europene membre UE in primirea refugiatilor, avertizand cu reducerea fondurilor statele care nu accepta extracomunitari conform sistemului de distribuire.

Consiliul Uniunii Europene a stabilit, in septembrie 2015, sa distribuie pe baza de cote obligatorii 160.000 de refugiati extracomunitari ajunsi in spatiul UE. Polonia a votat in favoarea sistemului. Romania, Cehia, Slovacia si Ungaria au votat, in Consiliul UE pentru Justitie si Afaceri Interne, impotriva sistemului de relocare a imigrantilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobata. Dupa atentatele comise la Paris in noiembrie 2015, Polonia a semnalat ca nu va mai primi imigranti extracomunitari.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri