Deficitul comercial al SUA a crescut anul trecut cu 4,6% comparativ cu 2014, exporturile contractandu-se mai mult decat importurile. Principala sursa a deficitului sunt importurile din China.

Datele comunicate de biroul statistic al SUA arata ca exporturile de bunuri au totalizat in 2015 peste 1.500 de miliarde de dolari, in timp ce importurile s-au situat la 2.200 de miliarde de dolari. A rezultat un deficit al balantei de plati de 735 de miliarde de dolari, conform Adevarul Financiar.

Balanta comerciala a SUA este unul dintre cei mai comentati indicatori macroeconomici. Sunt voci care nu considera ca este o catastrofa faptul ca SUA de peste 40 de ani importa mai mult decat exporta.

Cu toate acestea, deficitul comercial este una dintre principalele cauze a imensei datorii externe a SUA. Insa, cat de grav este ca o balanta exporturi-importuri sa fie dezechilibrata este relativ la ciclurile economice.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri