Carrefour planuieste intrarea pe piata indiana

Operatorul francez de retail Carrefour doreste sa patrunda pe piata din India prin grupul Landmark, cu sediul la Dubai, , care detine deja o retea de magazine in India.

Al doilea operator de retail din lume, Carrefour, va construi o retea de hipermarketuri in cooperare cu firma Landmark, care detine un lant de magazine in India, numit Lifestyle, informeaza NewsIn. "Un anunt formal va fi facut in urmatoarele trei sau patru saptamani", a precizat cotidianul, citand surse anonime. Responsabili ai grupului Landmark nu au putut fi contactati pentru a oferi detalii suplimentare.

Operatorii de retail externi nu isi pot dezvolta afaceri in India decat prin licente sau francize, o alta varianta fiind cea a magazinelor cash-and-carry, aleasa de grupurile Metro Ag sau Shoprite Holdings.

Grupul britanic Tesco Plc este asteptat sa faca un anunt in perioada care va urma privind un acord cu firma indiana Bharti Enterprises in timp ce compania americana Wal-Mart a stabilit deja un birou de legatura in India si planuieste intrarea pe piata indiana.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri