Avon, o companie americana de cosmetice cu afaceri si in Romania, vrea sa taie 2.500 de locuri de munca si sa isi mute sediul in Marea Britanie, ca parte a unui plan de reducere a costurilor, scrie Bloomberg.

Mutarea va genera cheltuieli de 60 de milioane de dolari in primul trimestru, insa reprezentantii companiei se asteapta ca masurile sa economiseasca pana la 70 milioane dolari pana in 2017, conform Mediafax.

Mutarea vine in urma separarii business-ului din America de Nord, dupa ce Cerberus Capital Management a cumparat un pachet majoritar de actiuni in cadrul diviziei. Aceasta miscare va ajuta Avon sa isi concentreze eforutrile in afara Statelor Unite, unde vanzarile directe de cosmetice sunt mult mai populare.

”Planul de reorganizare va aduce mai aproape afacerile, atat pe partea de comercial, cat si pe partea de corporate, ceea ce va imbunatati semnificativ eficienta si va aduce la reducere substantiala a costurilor”, a spus Sheri McCoy, CEO Avon.

Dupa anuntul privind relocarea, actiunile Avon au urcat cu 3,9%. Propulsate de cresterea de luni, actiunile producatorului american de cosmetice au urcat cu 8,1% anul acesta.

Sursa foto: Bignai / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri