Reprezentantii europeni si turci au convenit, vineri, asupra finalizarii acordului de gestionare a crizei imigrantilor, acord care va intra in vigoare de pe 20 martie, a anuntat Bohuslav Sobotka, premierul ceh, scrie Mediafax.

"Acordul cu Turcia a fost aprobat! Totti imigrantii clandestini care vor ajunge in Grecia din Turcia incepand cu 20 martie vor fi trimisi inapoi (in Turcia)!", a anuntat Sobotka, pe contul sau de Twitter.

Liderii UE au convenit joi seara asupra proiectului unui acord in vederea trimiterii imigrantilor care ajung in Grecia inapoi in Turcia, proiect care a fost prezentat vineri premierului turc, Ahmet Davutoglu.

UE urmeaza sa acorde un ajutor financiar de sase miliarde de euro Turciei pentru a retine cei aproape trei milioane de imigranti in tara.

In schimbul fiecarui imigrant primit de Turcia, UE va accepta un refugiat sirian. Toti refugiatii sirieni primiti de Uniunea Europeana urmeaza sa fie repartizati intre statele membre UE.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri